menu

CARE ESTE CAUZA GINGIILOR INFLAMATE/UMFLATE?

CARE ESTE CAUZA GINGIILOR INFLAMATE/UMFLATE?

În timp ce gingiile sănătoase sunt roz şi ferme, cele inflamate sunt roşii şi moi. Gingiile inflamate (la care ne putem referi şi ca gingii umflate) sunt adesea unul dintre primele semne ale afecţiunii gingivale, de aceea este important să vorbeşti cu un dentist cât mai devreme posibil, întrucât aceasta poate avea urmări grave.

Cea mai comună cauză a gingiilor inflamate este placa bacteriană care se acumulează pe, în jurul şi între dinţi. Aceasta tinde să se dezvolte când particulele alimentare care conţin carbohidraţi (zaharuri şi amidon) sunt lăsate să stagneze în gură.

În cazul în care placa bacteriană nu este îndepărtată (de obicei prin periaj), aceasta poate cauza inflamarea gingiei din jurul dintelui. Această inflamaţie se poate răspândi în cele din urmă în partea gingivală care susţine dintele sau poate duce chiar la probleme mai serioase, cum ar fi parodontoza.

Mai există însă şi alte cauze ale gingiilor inflamate, deci este important să vorbeşti cu dentistul tău, dacă ai îngrijorări.

Soluţii pentru gingii inflamate /umflate
În afară de a discuta cu dentistul şi a te programa la controale regulate, sunt câteva lucruri pe care le poţi face pentru îndepărtarea acumulării de placă bacteriană şi, făcând asta, poţi ajuta la ameliorarea gingiilor inflamate.

1. Spală-te cu pasta de dinţi cu fluor pentru utilzare zilnică parodontax® Fluoride care este de 4 ori mai eficientă* decât o pastă de dinţi fără bicarbonat de sodiu la îndepărtarea acumulării de placă bacteriană de pe linia gingiilor (zona unde gingia întâlneşte dintele), ajutând la păstrarea gingiilor sănătoase şi a dinţilor puternici.

2. Foloseşte o periuţă de dinţi electrică sau manuală cu cap mic şi peri moi, acordând mai multă atenţie spaţiului unde gingiile se îmbină cu dinţii, cunoscut ca linia gingiilor.

3. Foloseşte aţă dentară sau dispozitive interdentare pentru a ajuta la îndepărtarea plăcii bacteriene din zonele greu accesibile, cum ar fi spaţiile dintre dinţi.

4. Foloseşte o apă de gură ca parodontax® Daily 0,06%, care oferă protecţie zilnică a gingiilor (în combinaţie cu periajul dentar).

*înlătură mai multă placă bacteriană decât o pastă de dinţi fără bicarbonat de sodiu, după curăţare profesională şi periaj de 2 ori pe zi; studiu sponsorizat de GSK, SUA, 216 pacienţi, 2015.