menu

Respirația urât mirositoare și sângerări gingivale: Ce trebuie să știi

Respirația urât mirositoare și sângerări gingivale: Ce trebuie să știi

Ce este halena?
Halena este termenul medical pentru respiraţia urât mirositoare; există mai multe motive din cauza cărora oamenii o pot experimenta. Acestea pot varia de la alimentele şi băuturile pe care le consumăm, până la cât de bună este modalitatea în care avem grijă de dinţii şi gingiile noastre.

Dacă observi că respiraţia ta este urât mirositoare, acesta ar putea fi un semn al unei probleme mai serioase, cum ar fi afecţiunea gingivală.

Sângerările gingivale şi halena
Acumularea de placă bacteriană este una dintre principalele cauze ale sângerării gingivale. Aceste bacterii pot contribui şi la apariţia respiraţiei urât mirositoare. Pe măsură ce se descompun bucăţile de mâncare din gură, se poate elibera un gaz urât mirositor, cauzând respiraţia urât mirositoare.

Respiraţia urât mirositoare poate fi o problemă jenantă şi neplăcută, în special când vine vorba de interacţiuni sociale sau când doreşti să te apropii de cineva.

Cum poate ajuta parodontax®
Prin periaj de 2 ori pe zi, pasta de dinţi cu fluor, pentru utilizare zilnică parodontax® Fluoride este de 4 ori mai eficientă* decât o pastă de dinţi fără bicarbonat de sodiu la îndepărtarea acumulărilor de placă bacteriană de pe linia gingiilor (zona unde gingiile întâlnesc dinţii), ajutând la menţinerea gingiilor sănătoase, a dinţilor puternici şi respiraţiei proaspete.

Este important de reţinut că, totuşi, placa bacteriană este doar una dintre potenţialele cauze ale respiraţiei urât mirositoare, de aceea cel mai bine este să vorbeşti cu dentistul tău dacă ai îngrijorări.

*înlătură mai multă placă bacteriană decât o pastă de dinţi fără bicarbonat de sodiu, după curăţare profesională şi periaj de 2 ori pe zi; studiu sponsorizat de GSK, SUA, 216 pacienţi, 2015.