menu

CE ÎNSEAMNĂ ATUNCI CÂND AI SÂNGERĂRI GINGIVALE?

CE ÎNSEAMNĂ ATUNCI CÂND AI SÂNGERĂRI GINGIVALE?

Să scuipi sânge în timpul periajului dentar nu este normal. De fapt, poate fi un semn incipient al afecţiunii gingivale şi poate fi prima oprire pe drumul spre pierderea dinţilor. Chiar dacă vezi ocazional sau zilnic sânge în chiuvetă când îţi perii dinţii, nu ar trebui să ignori niciodată sângerările gingivale.

Care este cauza sângerărilor gingivale?
Sângerările gingivale tind să fie cauzate de placa bacteriană, un strat lipicios de bacterii care se acumulează constant în jurul, pe şi între dinţi. Dacă placa bacteriană nu este îndepărtată, aceasta poate irita gingiile, ceea ce duce la roşeaţă, sângerări şi inflamaţie.

Totuşi, mai există şi alte cauze posibile ale sângerărilor gingivale. Acestea includ perierea prea îndelungată sau prea dură, o periuţă de dinţi nouă, aţa dentară sau unele medicamente.

Cum să opreşti sângerările gingivale
Indiferent de ceea ce crezi că ar putea fi cauza sângerărilor tale gingivale, cel mai bine este să vorbeşti cu medicul dentist cât mai repede. Acesta îţi poate evalua simptomele şi apoi te poate sfătui care este cel mai bun tratament pentru sângerările tale gingivale.

Există de asemenea un număr de paşi simpli pe care ai putea să îi iei în considerare când vine vorba de tratarea sângerărilor gingivale – schimbări în rutina ta de îngrijire orală care pot ajuta la prevenirea agravării problemei. Pentru a acţiona în mod eficient, aceşti paşi ar trebui urmaţi zilnic, nu doar în anumite ocazii când observi sângerări în timpul periajului dentar.

1. Spală-ţi dinţii de 2 ori pe zi, pentru cel puţin 2 minute, cu o pastă de dinţi pentru utilizare zilnică ca parodontax® Fluoride. Atunci când este folosită de 2 ori pe zi, parodontax® Fluoride este de 4 ori mai eficientă* decât o pastă de dinţi fără bicarbonat de sodiu la îndepărtarea acumulărilor de placă bacteriană

2. Foloseşte o periuţă de dinţi electrică sau manuală cu cap mic şi peri moi, acordând mai multă atenţie spaţiului unde gingiile se îmbină cu dinţii, cunoscut ca linia gingiilor.

3. Foloseşte aţa dentară sau dispozitive interdentare pentru a ajuta la îndepărtarea plăcii bacteriene din zonele greu accesibile, cum ar fi spaţiile dintre dinţi.

4. Foloseşte o apă de gură cum ar fi parodontax® Daily 0,06%, care oferă protecţie zilnică a gingiilor (în combinaţie cu periajul dentar).

Mergi la dentist în mod regulat, întrucât acesta poate depista eventuale probleme ale gingiilor tale înainte ca simptomele să se manifeste. Dacă suferi de sângerări gingivale, comunică-i prompt acest lucru dentistului tău, pentru a te ajuta să le tratezi înainte ca acestea să devină mai serioase.

*înlătură mai multă placă bacteriană decât o pastă de dinţi fără bicarbonat de sodiu, după curăţare profesională şi periaj de 2 ori pe zi; studiu sponsorizat de GSK, SUA, 216 pacienţi, 2015.