menu
menu

Drumul spre afecțiunea gingivală

Derulează pentru a AFLA MAI MULTE

SÂNGERĂRI GINGIVALE

Gingiile sănătoase nu sângerează. Prin urmare, dacă observi sânge în timp ce te speli pe dinți sau când folosești ața dentară, acesta ar putea fi un indiciu al afecțiunii gingivale.

AFLĂ MAI MULTE

SÂNGERĂRI GINGIVALE

Sângerările gingivale pot fi cauzate de placa bacteriană - un strat de bacterii care se acumulează constant pe, între și în jurul dinților. Dacă aceste bacterii nu sunt îndepărtate, ele pot duce la gingii iritate, sângerări gingivale. Dacă scuipi sânge în timpul periajului dentar, poate fi un semn timpuriu de gingivită şi prima oprire pe drumul către afecţiunea gingivală. Pot urma probleme mai grave, cum ar fi respiraţia urât mirositoare, gingii inflamate şi retrase şi, în cele din urmă, pierderea dinţilor.

MAI MULTE INFORMAŢII

RESPIRAȚIE URÂT MIROSITOARE

Respirația urât mirositoare sau halena are multe cauze, dar ar putea fi totodată un semn că suferi de afecțiune gingivală.

AFLĂ MAI MULTE

RESPIRAȚIE URÂT MIROSITOARE

Acumularea de placă bacteriană este una dintre principalele cauze ale sângerărilor gingivale și poate cauza, de asemenea, respirație urât mirositoare. Pe măsură ce placa bacteriană descompune bucățile de alimente din gură poate elibera un gaz cu miros neplăcut. Așa apare respirația urât mirositoare, care poate fi o problemă jenantă și, în același timp, un indiciu timpuriu al afecțiunii gingivale.

MAI MULTE INFORMAŢII

GINGII INFLAMATE

Atunci când sunt umflate sau inflamate, gingiile au un aspect roșu și mărit; acesta poate fi un semn timpuriu al afecțiunii gingivale.

AFLĂ MAI MULTE

GINGII INFLAMATE

Cauza cea mai frecventă a gingiilor inflamate sau umflate este placa bacteriană care se acumulează pe, între sau în jurul dinților. Dacă placa bacteriană nu este îndepărtată, de regulă prin periaj, ea poate cauza inflamarea gingiilor în jurul dinților. În timp, această afecțiune se poate răspândi la nivelul alveolelor care susțin dinții sau poate duce la afecțiuni mai grave ale gingiilor.

MAI MULTE INFORMAŢII

RETRAGEREA GINGIILOR

Retracția gingivală apare treptat, atunci când gingiile se retrag de pe dinți. Lăsată netratată, aceasta poate expune rădăcinile dentare.

AFLĂ MAI MULTE

RETRAGEREA GINGIILOR

Unul dintre primele semne ale retragerii gingiilor ar putea fi sensibilitatea dinților, dar ai mai putea observa și faptul că un dinte este mai lung decât este normal sau că gingiile tale arată sau le simți diferit.1 Deși este o problemă dentară frecventă, retragerea gingiilor nu ar trebui să fie ignorată, deoarece poate fi un semn al afecțiunii gingivale.

MAI MULTE INFORMAŢII

PIERDEREA DINȚILOR

Pierderea dinților poate fi cauzată de una dintre cele mai severe forme ale afecțiunii gingivale, denumită parodontită.

AFLĂ MAI MULTE

PIERDEREA DINȚILOR

Parodontita este o infecție a țesuturilor, ligamentelor și oaselor care înconjoară și susțin dinții. Ea poate să apară atunci când simptomele precum sângerarea gingivală cauzată de gingivită sunt lăsate netratate. Parodontita este ireversibilă și poate duce la pierderea dinților; tocmai de aceea, este esențial să tratezi de la început simptomele, pentru a nu permite ca lucrurile să ajungă atât de departe, și să discuți cu medicul dentist despre problemele gingivale.

MAI MULTE INFORMAŢII

AJUTĂ LA OPRIREA ACESTEI CĂLĂTORII

parodontax® este o pastă de dinți cu fluor® (exceptând parodontax® Classic, care nu conține fluor) care este de 4 ori mai eficientă în îndepărtarea cauzei sângerărilor gingivale.* Prin îndepărtarea fizică a plăcii bacteriene acumulate de-a lungul liniei gingivale, ea ajută la o bună etanșare a gingiilor de dinți. S-a demonstrat clinic faptul că, folosită prin periaj de două ori pe zi, pasta de dinți parodontax® ajută la oprirea și prevenirea sângerărilor gingivale. De asemenea, ajută la întărirea smalțului dentar, menținând gura curată și respirația proaspătă.

Vezi produsele

AJUTĂ LA OPRIREA ACESTEI CĂLĂTORII

Completează-ți rutina de îngrijire orală cu apa de gură parodontax® Daily 0,06% și periuța de dinți parodontax®. Află aici mai multe detalii despre modul în care pasta de dinți parodontax® poate ajuta la oprirea călătoriei către afecțiunea gingivală.

*Pastele de dinţi parodontax® Fluoride, Ultra Clean, Extra Fresh şi Classic înlătură mai multă placă bacteriană decât o pastă de dinţi fără bicarbonat de sodiu, după curăţare profesională şi periaj de 2 ori pe zi. Studiu sponsorizat de GSK (SUA, 216 pacienţi, 2015)

De unde poți cumpăra
Derulează pentru a AFLĂ MAI MULTE AFLĂ MAI MULTE Următoarea oprire
RESPIRAȚIE URÂT MIROSITOARE
AFLĂ MAI MULTE Următoarea oprire
GINGII INFLAMATE
AFLĂ MAI MULTE Următoarea oprire
RETRAGEREA GINGIILOR
AFLĂ MAI MULTE ultima oprire
PIERDEREA DINȚILOR
AFLĂ MAI MULTE AJUTĂ LA OPRIREA ACESTEI CĂLĂTORII