menu

Politica de confidenţialitate pe internet | ®

Actualizată la 26 Septembrie 2012

GlaxoSmithKline (GSK) respectă confidenţialitatea vizitatorilor care accesează website-urile sale şi s-a angajat să le protejeze informaţiile personale. Această declaraţie de confidenţialitate explică practicile de colectare, transfer, prelucrare, utilizare, divulgare şi securitate a datelor de pe website-urile GSK.

Reţineţi că această declaraţie de confidenţialitate nu se aplică informaţiilor colectate din surse şi comunicări offline.

Natura contractuală

Prin accesarea şi utilizarea acestui Site, sunteţi de acord şi consimţiţi la colectarea, tansferul, prelucrarea şi divulgarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, după cum se precizează în această declaraţie de confidenţialitate.

Descrierea tipului de informaţii care pot fi colectate pe site-urile GSK şi a modului de folosire a acestora:

Informaţiile colectate de la vizitatorii site-ului nostru

GSK colectează direct date cu caracter personal (informaţii prin care puteţi fi identificat, cum ar fi nume, adresă, număr de telefon, adresă de email) doar atunci când ne sunt necesare şi/sau când acestea ne sunt furnizate în mod voluntar pe acest site. Este posibil să folosim informaţiile pentru a răspunde solicitărilor dumneavoastră, pentru a ne îmbunătăţi nivelul serviciilor şi conţinutul site-ului nostru web; pentru a vă oferi idei practice, informaţii utile, ştiri despre produse şi alte tipuri de ştiri; pentru pentru a vă anunţa cu privire la noile produse şi servicii GSK (dacă v-aţi dat consimţământul în acest sens); pentru a afla părerea dvs referitoare la produsele şi serviciile noastre sau pentru scopuri interne administrative şi de asigurare a calităţii.

Acest site nu este destinat sau conceput pentru a atrage vizitatori cu vârsta sub 18 ani. Nu colectăm în mod deliberat prin intermediul acestui site date cu caracter personal de la vizitatori din grupul de vârstă respectiv fără consimţământul explicit al unui părinte sau tutore legal.

GSK colectează de asemenea în mod automat (în măsura în care sunt disponibile) informaţii despre tipul de browser şi sistemul de operare pe care îl utilizaţi , site-urile web pe care le-aţi vizitat înainte şi după vizitarea Site-ului, informaţii standard de logare la server şi adresa IP (a se vedea mai jos). Aceste informaţii sunt agregate pentru a colecta date precum numărul total al vizitelor pe Site-ul nostru, numărul de vizitatori ai fiecărei pagini de pe site-ul nostru şi denumirile domeniilor furnizorilor de servicii de internet pentru vizitatorii noştri. Utilizăm aceste informaţii, care rămân în formă agregată, pentru a înţelege modul în care vizitatorii folosesc Site-ul nostru, astfel încât să putem îmbunătăţi conţinutul acestuia şi serviciile pe care le oferim. Este posibil de asemenea să împărtăşim aceste informaţii în formă agregată cu alte companii din grupul GSK şi cu alţi terţi.

Utilizarea adreselor IP

O adresă IP (Internet Protocol) este un set de cifre alocat în mod automat computerului dvs atunci când vă logaţi la furnizorul dvs de internet sau prin reţeaua locală a organizaţiei dvs (local area network – LAN) sau prin wide area network (WAN). Serverele de web identifică în mod automat computerul dvs prin intermediul adresei de IP care îi este alocată în timpul sesiunii dvs online.

GSK sau terţe părţi care acţionează în numele GSK poate colecta adresele IP în scopul administrării sistemelor şi pentru a putea analiza modul de utilizare a site-ului nostru. De asemenea, putem utiliza adresele IP pentru a identifica utilizatorii site-ului nostru în momentul în care considerăm că este necesar să aplicăm respectarea termenilor de utilizare a site-ului sau pentru a proteja serviciile noastre, site-ul sau pe ceilalţi utilizatori.

Fişierele cookie

GSK utilizează “cookies” pe acest Site pentru a putea analiza utilizarea acestuia şi pentru a îmbunătăţi experienţa utilizării website-ului nostru de către vizitatori.Cookies sunt fişiere de dimensiuni mici, constând dintr-un şir de litere şi cifre, plasate în memoria computer-ului dumneavoastră de către serverele web. Pentru mai multe informaţii despre cookies şi utilizarea acestora de către GSK, vă rugăm să consultaţi Politica noastră privind fişierele cookies.

Cum vă protejăm datele cu caracter personal

GSK s-a angajat să utilizeze orice mijloace comercial rezonabile pentru a se asigura că datele dumneavoastră cu caracter personal beneficiază de o protecţie adecvată, în funcţie de gradul de sensibilitate a informaţiilor respective. GSK utilizează o gamă variată de tehnologii şi proceduri de securizare informatică pentru a vă proteja datele cu caracter personal de accesul, utilizarea sau divulgarea lor neautorizată. Spre exemplu, datele cu caracter personal pe care le furnizaţi GSK sunt stocate pe servere cu acces limitat care sunt amplasate în locaţii supravegheate. În mod regretabil însă, transferul de informaţii via internet nu este complet sigur. Deşi facem tot posibilul pentru a vă proteja datele cu caracter personal, nu putem garanta securitatea datelor personale pe care le transmiteţi către Site-ul nostru. Deşi nu putem oferi garanţii împotriva unor eventuale pierderi, utilizări improprii sau modificări ale datelor respective, odată ce am primit aceste informaţii de la dumneavoastră depunem toate eforturile comercial rezonabile pentru a împiedica evenimente neplăcute de acest tip.

Dezvăluirea datelor dumneavoastră cu caracter personal către părţi

GSK nu va vinde sau închiria către terţe părţi date cu caracter personal Uneori se apelează la serviciile unor terţe părţi atent selecţionate pentru a furniza GSK servicii de suport corelate cu site-urile sale şi este posibil ca, uneori, aceste terţe părţi să aibă acces la informaţiile dvs pentru a le facilita prestarea acestor servicii către GSK. Puteţi fi sigur că GSK impune tuturor companiilor care furnizează astfel de servicii să respecte aceleaşi standarde de protecţie a datelor ca şi GSK findu-le interzis să folosească informaţiile în scopuri proprii. În mod specific, GSK nu permite furnizărilor săi de servicii să utilizeze datele dumneavoastră cu caracter personal pentru propriile activităţi comerciale.

În anumite cazuri speciale, este posibil să dezvăluim informaţiile dumneavoastră cu caracter personal în următoarele circumstanţe:

  • când avem motive să credem că divulgarea acestor informaţii este necesară pentru a identifica, contacta sau acţiona în justiţie o persoană care vă poate crea prejudicii sau poate altfel prejudicia sau aduce atingere drepturilor, proprietăţii sau activităţilor companiei GSK, altor utilizatori ai site-ului GSK sau oricăror alte persoane care ar putea fi afectate de astfel de activităţi
  • atunci când considerăm că legislaţia o impune sau ca răspuns la o eventuală solicitare din partea autorităţilor de aplicare a legii în legătură cu o anchetă penală, sau din partea autorităţilor civile sau administrative în legătură cu un caz civil pe rol sau cu o anchetă administrativă
  • în legătură cu o tranzacţie majoră la nivelul corporaţiei, precum vânzarea unei linii de producţie sau divizii, o fuziune, consolidare, vânzare a activelor sau în situaţia improbabilă a falimentului companiei.

Datele cu caracter personal colectate pe site-urile web GSK pot fi transferate către, stocate şi prelucrate în ţara dumneavoastră de reşedinţă sau în orice ţară în care GSK sau filialele sale, subcontractanţii sau reprezentanţi ai acesteia au amplasate unităţi, inclusiv Statele Unite şi state din afara Spaţiului Economic European (“SEE”). De asemenea trebuie să aveţi în vedere că informaţiile dumneavoastră pot fi prelucrate în ţări cu standarde de protecţie a datelor mai puţin restrictive decât cele din ţara dumneavoastră de reşedinţă. Prin utilizarea acestui site web, sunteţi de acord cu orice tip de transfer, prelucrare sau stocare a informaţiilor în afara ţării dumneavoastră de reşedinţă şi în afara SEE. GSK se va asigura că, în situaţia în care informaţiile sunt transferate în afara ţării dumneavoastră de reşedinţă, acestea vor fi în continuare tratate în conformitate cu această Declaraţie de Confidenţialitate.

Drepturi de care beneficiati conform legsilatiei din Romania

Legea nr. 677/2001 privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date

  • dreptul de acces la date, dupa cum este detaliat mai jos
  • dreptul de a fi informat
  • dreptul de intervenţie asupra datelor personale (de a solicita rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor Dumneavoastra incomplete sau inexacte)
  • dreptul de a vă opune oricarei prelucrări neconforme a datelor care vă privesc
  • dreptul de a nu fi obiectul unei decizii individuale
  • dreptul de a vă adresa justiţiei daca apreciati ca drepturile Dumneavoastra nu sunt respectate, etc.

Pentru exercitarea oricaruia din drepturile Dumneavoastra mai sus indicate, vă rugam sa folositi datele de contact de la sectiunea „Contactati-ne” de mai jos.

Acces

Aveţi dreptul să actualizaţi sau să rectificaţi datele dumneavoastră cu caracter personal în orice moment contactându-ne în scris, precum se specifică în partea finală a acestei Declaraţii de Confidenţialitate. Puteţi avea dreptul să accesaţi informaţii deţinute despre dumneavoastră în conformitate cu legislaţia de pe plan local şi puteţi exercita acest drept conform legilor respective.

Linkuri către alte site-uri web

Acest site web poate uneori să ofere linkuri către alte site-uri ale GSK şi ale altor terţe părţi ca serviciu pentru utilizatorii noştri. Politica de confidenţialitate descrisă aici nu se aplică acelor site-uri. Sunteţi de acord că, în situaţia în care alegeţi să accesaţi un asftfel de site conex, GSK nu este responsabilă de disponibilitatea acestor site-uri şi nu verifică sau garantează şi nu va răspunzătoare, direct sau indirect, de (i) modul în care aceste site-uri web tratează datele dumneavoastră cu caracter personal, (ii) conţinutul acestor site-uri, inclusiv (fără limitare) orice fel de publicitate, produse, bunuri sau alte materiale sau servicii disponibile pe astfel de site-uri şi (iii) modul în care alte persoane utilizează aceste site-uri web. Vă rugăm asiguraţi-vă că verificaţi politica legală şi de confidenţialitate de pe fiecare site spre care navigaţi cu ajutorul acestor link-uri înainte de a introduce date cu caracter personal.

Modificări

Este posibil să actualizăm din când în când această Declaraţie de Confidenţialitate. Dacă modificările pe care le aducem sunt semnificative, este posibil să publicăm un anunţ pe acest site web. Vă recomandăm să recitiţi periodic această Declaraţie de Confidenţialitate pentru a vă menţine la curent cu privire la modul în care vă asigurăm protecţia datelor cu caracter personal pe care le colectăm. Utilizarea continuă a acestui site reprezintă un acord implicit cu privire la Declaraţia de Confidenţialitate şi orice actualizări ale acesteia.

Data ultimei actualizări a acestei declaraţii este 26 septembrie 2012.

Contactaţi-ne

Orice întrebări, comentarii şi solicitări cu privire la această Declaraţie de Confidenţialitate sunt binevenite şi trebuie adresate către:

GlaxoSmithKline Consumer HealthCare
Opera Center 1
Str. Costache Negri nr. 1-5
Sector 5, Cod 050552
Bucureşti
România