Medicul stomatolog te poate sfătui cum să alegi periuța de dinți ipotrivită nevoilor tale.
După ce ai ales periuța de dinți, este important să ai grijă de ea în mod corespunzător. Există câteva lucruri pe care trebuie să le faci pentru a te asigura că periuța de dinți rămâne cât mai curată și mai eficientă posibil:
- Nu folosi niciodată periuța de dinți în comun cu alte persoane deoarece astfel se pot răspândi infecții. De exemplu, dacă tușeşti sau ai răcit, când foloseşti periuța în comun poți să răspândeşti microbii.
- Întotdeauna clăteşte periuța de dinți cu apă de la robinet după periaj pentru a îndepărta toată pasta de dinți sau alte resturi.
- Păstrează periuţa în poziție verticală - de exemplu într-o cană sau într-un suport - permițând astfel perilor să se usuce în aer după utilizare. Dacă se păstrează mai multe periuțe în același suport, separă-le pentru a evita răspândirea germenilor.
- Nu păstrați periuțele de dinți într-un recipient care nu se aerisește, deoarece acest lucru poate încuraja creșterea microorganismelor care pot provoca infecții.
Reține faptul că poți solicita oricând medicului stomatolog sfaturi despre cum să alegi și să ai grijă de periuța de dinți.